БЛОГ

ПОРІВНЯЛЬНИЙ ТЕСТ-ДРАЙВ КАВОМОЛОК



Ми часто чуємо «Навіщо платити більше?». І ця фраза нерідко стосується техніки. Хтось купує дешевий китайський блендер, не розуміючи навіщо сусіду такий же від німецького виробника в два рази дорожче, а хтось все життя їздить на Ладі і не бачить сенсу купувати Бентлі.
Схожа ситуація і з професійними кавомолками. Хтось мріє про Fiorenzato, а хтось вже працює на Victoria Arduino. Але кожен вважає обрану ним модель кращою і нерідко ми зустрічаємо суперечки на цю тему.
Нам захотілося розібратися в перевагах деяких кавомолок, популярних в Україні, різної цінової категорії, для того, щоб зрозуміти доцільність придбання кожної з них.
Наша мета - визначитися на скільки стабільна кавомолка при екстремальних навантаженнях.


Моделі кавомолок, що брали участь у тест-драйві:

Victoria Arduino Mythos 2 Gravimetric - надана компанією Gemini Espresso
Mazzer robur S - надана компанією ProCoffee
Anfim PRATICA - надана компанією CoffeeemachinesPRO
Fiorinzato F64 - надана компанією Lion Coffee


Ми озброїлися вагами, термометром та рефрактометром і намололи по 100 порцій на кожній кавомолці, протестували першу, двадцяту, сорокову, шістдесяту, вісімдесяту і соту порцію і оцінили кавомолки за наступними критеріями:

1. Кількість витраченої кави для настройки помолу. Ми налаштовували тільки вагу однієї порції, тому що не прагнули зварити найсмачнішу каву. У лідерах Fiorenzato.

2. Час помолу однієї порції та загальний час помолу 100 порцій. Найшвидшим виявився Mazzer. Конічні ножі дозволяють молоти більше кави за той же час.

3. Вага контрольної порції. Найстабільнішою стала Victoria Arduino.
Воно й зрозуміло, адже кавомолка має вбудовані ваги.


4. Температура контрольної порції. Найменший нагрів показав Mazzer. Тут треба вказати на особливість Victoria Arduino. Вона спочатку прогріває свої ножі, тому температура першої порції кави була вищою на 10 ° C


5. Екстрактівність контрольної порції. Тут ще раз нагадаємо, що для нас важливі були не абсолютні величини. Ми оцінювали наскільки стабільно кавомолка тримає помол. У цій категорії стабільність показала Fiorenzato. Але і Anfim дала гарний результат. Перша контрольна порція була 18,30% і далі тримала високі показники. Це дає підстави думати, що помол був правильно налаштований. Ще раз відзначимо, що ми не прагнули ідеального помолу, оскільки нас цікавила стабільність роботи кавомолок


Нижче таблиця з описом показників:

Огляди